esittely

 

Olen reunamien soraääni. Teoksia on sanottu hyväntuulisiksi ja mieleenjääviksi. Kuulemma niissä tapaa olla jokin juju. Ulkoilutin ajatuksia viime kesänä Näsijärven rannoilla ja Aurajoen pientareilla – tein kadulle tekstitaidetta guassilla ja stencilgraffitilla. Väliaikaisuuden ohella dialogi on usein mukana. Syksyllä alla sain vastauksia rannalla oleviin kirjoituksiin mm pikkukivien, syksyn lehtien ja linnunsiementen avulla aseteltuina. Myös tänä keväänä kun kivet ovat paljastuneet parin viime viikon aikana, on ollut hauska nähdä ihmisten “sitä kiveä jossa oli tekstejä” vanhoista paikoista.
Usein innostun vähemmän arvostetuista ilmiöistä. Myöskään ei pitäisi saada kiksejä määrästä. Laatu, katsos Minna, laatu. Määrä on kuitenkin laatua. Esimerkiksi runsaat sata jalkaa, jotka inventoin asunnostani tai sata kiloa kirjoittamiani päiväkirjoja.

Vuonna 2020 olin mukana Olohuone-kaupunkitaidefestivaaleilla, kahdessa Tampereen Taiteilijaseuran satavuotisnäyttelyssä ja tein siis guassigraffitia kaduille ja rannoille. Parina aiempana vuonna olin Hirvitalon veistospuistoproggiksessa Treella, Passio-näyttelyssä erittäin intohimoisilla teoksilla ja Kajaanin & Keravan taidemuseoissa Yarn visions -näyttelyissä.

Työskentelen käsitetaiteen hengessä & yhteisötaiteellisella twistillä. Monet työt liikkuvat koeasetelman, tutkimuksen tai arkistoinnin tuntumassa. Kohteena on usein taustalla tapahtuva ja katve, johon ei varsinaisesti kiinnitetä huomiota. Tai  viestit, jotka ovat hautautuneet toistoon ja itsestäänselvyyteen.