Suunnitelma

Työsuunnitelma 2021 – 2026

Olen tehnyt muutaman vuoden eräänlaista tilintekoa, yhteenvetoa siitä, mitä on taiteentekeminen ja miltä taide näyttää tällä kohdin. Työniminä on ollut Toinen otto ja Toinen tuleminen.
Teemoina on palaaminen – come back – ja “kuvitteellinen tuotantoni”. Se mitä tekee on kuvitteellista useammassa mielessä.

Menetelminä olen käynyt läpi sitä mitä olen tehnyt ja halunnut tehdä. Työmenetelminä on palata muutamalle paikkakunnalle, joilla olen vaikuttanut aiemmin – palata paikkoihin, suunnitelmiin, sivuun jääneisiin aikeisiin ja niihin, jotka eivät ole ehkä päässeet kokonaan tietoisuuden pintavesiin. Palaan paikkoihin konkreettisesti asumalla uudestaan eripituisia jaksoja. Vuokra-asuntoja ja näyttelykäyttöön sopivia liikehuoneistoja on tällä hetkellä tarjolla. Myös kontakteja on valmiina. Olen vieraillut jokusella paikkakunnalla – joihinkin paikkoihin olen luonnostellut eräänlaista paikkakuntaan liittyvää teosta.

Palaan takaisin myös jututtamalla ihmisiä siitä, mitä teoksia he muistavat minulta, mikä on ollut varsin antoisaa, etenkin se henkinen yhteys, jonka kosketuksen on saanut tuntea. Jotain kuvitteellista on siinä, miten eri henkilöt kertovat muistamistaan teoksista, ne ovat alkaneet elää omaa elämäänsä. Olen tehnyt kotinäyttelyihin deponoitaviksi sopivia editioita eri teoksista – installaatiot eivät välttämättä sellaisenaan istahda kotien seinille. Muistettu teos on mahdollista saada omalle seinälle näyttelyyn joksikin aikaa. Tällä osalla on ollut työnimenä “deponointiprojekti”,

Kuvitteellinen, aavesärkevä osuus on monissakin suunnitelmissa ja hankkeissa, niissäkin, joita on toteuttanut. Jokin osa jää aina toteuttamattoman puolelle. Työskentelen tämän parissa urakoimalla Tonnin urakoiden tapaan ja muun muassa päiväkirjatyöskentelyn avulla.

2021 – Jatkan tekstiteoksia, etenkin guassigraffitina kiville ja kaduille, yleensäkin vähäeleisiä väliaikaisia teoksia. Syksyllä on lisäksi yksityisnäyttely.

2022 – Äänekoski tai Pori. Deponoitavia teoksia, kotinäyttelyitä, yhteisötaiteen tyyppistä työskentelyä. Väliaikaista taidetta.
2023 – Katugraffiti guassilla, näyttelyitä esim TMLon galleria.
2024 – Kouvola – mahdollinen Kouvola-aiheinen teos kutkuttaa.
2025 – Päiväkirja- ja tekstiteoksia, deponointia. Näyttely Tampereella. (Saskia tai Mältinranta)
2026 – Yleisempää koontia ja yhteenvetoa hankkeesta. Rovaniemi, jossa olen asunut ja opiskellut – näyttely ja tuöskentelyä.