suunnitelma – korona

Työsuunnitelma 2021 – 2026

Tämän ja viime vuoden päähanke perustui alunperin suurille ihmismäärille — tarkoitus oli johdattaa yleisöä kuvataiteen pariin kadulla näyttelyiden edustalla. Vielä helmikuussa 2020 skenaario näytti lupaavalta. Poiskuluva, muuttuva tekstiteos vesiliukoisella guassilla ja munatemperalla stencilgraffitina suoraan kadulle. Paikoin myös kuvia ja korosteita. Alustavat kokeet olivat lupaavia. Sidosryhmien kanssa ehti olla yksi kokous maaliskuun alussa, ennen kuin pohja putosi alta. Millekään sisätiloissa toimivalle ei ollut sopivaa toimia sisäänheittäjänä.

Uudessa tilanteessa ulkoilua suositeltiin ja ihmiset olivat rannoilla, joten ulkoilutan ajatuksia Näsijärven rannoilla, viime kesänä myös Aurajoen pientareilla – tein kadulle tekstitaidetta guassilla ja stencilgraffitilla. Syksyllä sain vastauksia rannalla oleviin kirjoituksiin mm pikkukivien, syksyn lehtien ja linnunsiementen avulla aseteltuina. Jo tänä keväänä on vastauksia jälleen näkynyt. Tavoitteena on toteuttaa hanke alkuperäisen suuntaisena 2023.

Kesällä 2021 jatkan tekstiteoksia, etenkin guassigraffitina kiville ja kaduille, yleensäkin vähäeleisiä väliaikaisia teoksia. Syksyllä on lisäksi yksityisnäyttely. Guassigraffitia olen soveltamassa myös päiväkirjatyöskentelyyn.