sata kiloa sanoja

Sata kiloa sanoja

63 x 65 x 85 cm, noin sata kiloa. -2020- ongoing
Päiväkirjat 1970-luvulta tähän vuoteen

Olen kirjoittanut päiväkirjaa tiiviisti useamman vuosikymmenen. Aloin käsitellä aineistoa mm kirjoittamalla koneelle 2012. Tällä hetkellä koko aineisto on “puhtaana” paria viime vuotta lukuunottamatta. Aluksi tartuin yhteen kiintoisaksi tietämääni kirjaan ja kirjoitin sitä kokeeksi puhtaaksi joiltakin osin. Epäilevän alun jälkeen päiväkirjat ottivat valtaansa ja päädyin kirjoittamaan kaiken lyhentämättömänä koneelle. Myöskään itse päiväkirjan kirjoittamista aloittaessani en tiennyt, kuinka intensiivistä ja pitkäaikaista siitä tulee.
Käsinkirjoitettuja sivuja (A4) on tällä hetkellä 37 000. Sanoja on runsaat kuusi miljoonaa eli laskennallisesti* runsaan sadan romaanin laajuudelta –  tulostettuna 2-puolisena pino olisi n 120 cm, ekaluokkalaisen korkuinen. Tilastot, kaaviot ja kuviot ovat osa teosta. Työn alla on veistoksia minä-sanan käytöstä eri aikoina, kunkin päivän tai vuoden aloituksista sekä sutatuista kohdista päiväkirjoissa.
Aiemmin päiväkirjan kirjoittaminen on tavallaan erottanut muista, mutta tehtyäni päiväkirjoistani teosta olen huomannut olevani osa joukkoa, joka kirjoittaa tai on kirjoittanut päiväkirjaa.

* Nanowrimon (50 000 sanaa) mukaan laskettuna 120.